onsdag 4 januari 2012

Jonas Wikström

Jag har nominerat Jonas Wikström till partistyrelsen. Det har jag gjort eftersom han skrivit många kloka texter om Vänsterpartiets kris och framtid. I Vänsterpartiets eftervalsdebatt medverkade han med texten "Tio punkter för ett framtida Vänsterparti". Jonas Wikström skriver i Flamman. På hans blogg hittar du mängder med skarpa analyser och bra förslag. Jag tror han har mycket att bidra med i partistyrelsen.

Så här presenterar sig Jonas Wikström:

Född: 1976
Sysselsättning: Marknadsansvarig
Medlemskap sedan: 1992

BESKRIV KORTFATTAT VEM DU ÄR OCH DIN BAKGRUND

35 år, bor i Stockholm, jobbar som marknadsansvarig på Jusektidningen, innan dess upplageansvarig på Flamman i flera år. Varit ordförande för Uppsaladistriktet, suttit i ungdomsförbundets programkommitté mm. Inga partiuppdrag de senaste åren. Utbildad statsvetare.

VAD ANSER DU ATT DEN KOMMANDE PARTISTYRELSEN SKA HA FÖR POLITISKA OCH ORGANISATORISKA UPPGIFTER?

Maximera det politiska utfallet i varje givet läge, inte bara önska sig andra lägen. Bygga på befintliga styrkor, inte bara önska sig nya. Sätta bättre mål och fokusera på att vinna frågor, inte bara markera ståndpunkt. Leda genom att entusiasmera!  Lägga grunden för ett sammanhållet men politiskt öppet rödgrönt alternativ i valet 2014.  Börja vinna val igen till varje pris.  Se också http://jonaswikstrom.blogspot.com/2010/10/10-punkter-for-ett-battre-v.html

VILKA FRÅGOR VILL DU ARBETA MED I PARTISTYRELSEN?

Strategi, taktik, opinionsbildning, varumärke, kommunikation.

Läs:
Samtliga kandidatpresentationer